Poniedziałek - 17.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Herbata owocowa, chleb mieszany(zboża zawierające gluten: pszenica, żyto) z masłem(mleko), serem(mleko), ogórkiem kiszonym, parówka na gorąco OBIAD: Zupa ogórkowa na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ziemniakami, naleśniki z dżemem niskosłodzonym truskawkowym(zboża zawierające gluten: pszenica, jaja, mleko), marchewka PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, zboża zawierające gluten: jęczmień, żyto), jogurt owocowy(mleko), długie biszkopty(zboża zawierające gluten: pszenica, jaja, mleko), jabłko |
Wtorek - 18.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Płatki żytnie(zboża zawierające gluten: żyto, może zawierać orzechy, sezam, soję) na mleku, chleb mieszany(zboża zawierające gluten: pszenica, żyto) z masłem(mleko), dżemem niskosłodzonym truskawkowym, pastą jajeczną ze szczypiorkiem(jaja, gorczyca), ogórkiem świeżym OBIAD: Zupa jarzynowa na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ryżem, spaghetti z makaronem(zboża zawierające gluten: pszenica, jaja) i mięsem mielonym w sosie pomidorowym PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, zboża zawierające gluten: jęczmień, żyto), danonek(mleko), herbatniki(zboża zawierające gluten: pszenica, jaja, mleko), banan |
Środa - 19.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany( zboża zawierające gluten: pszenica, żyto) z masłem(mleko), polędwicą drobiową, serkiem łaciatym śmietankowym(mleko), pomidorem OBIAD: Rosół na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i makaronem(zboża zawierające gluten: pszenica, jaja), grillowany filet z piersi kurczaka, ziemniaki, warzywa gotowane na parze(marchewka mini, brokuły) PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, zboża zawierające gluten: jęczmień, żyto), ciasto marchewkowe(zboża zawierające gluten: pszenica, jaja, mleko) – wyrób własny, gruszka |
Czwartek - 20.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Kakao(mleko), chleb mieszany( zboża zawierające gluten: pszenica, żyto) z masłem(mleko), serem(mleko), dżemem niskosłodzonym truskawkowym, papryką żółtą, kabanos drobiowy OBIAD: Grochówka na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ziemniakami, bitki wieprzowe z szynki w sosie własnym(zboża zawierające gluten: pszenica), kasza jęczmienna(zboża zawierające gluten: jęczmień), buraczki PODWIECZOREK: Actimel(mleko), chrupki kukurydziane, pomarańcza |
Piątek - 21.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany(zboża zawierające gluten: pszenica, żyto) z masłem(mleko), twarożkiem(mleko) z rzodkiewką, szynką OBIAD: Barszcz czerwony na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i makaronem(zboża zawierające gluten: pszenica, jaja), pieczony filet z dorsza z serem(zboża zawierające gluten: pszenica, jaja, mleko), ziemniaki, surówka z białej kapusty i marchewki PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, zboża zawierające gluten: jęczmień, żyto), jogurt naturalny(mleko) z granolą(zboża zawierające gluten: owies, jęczmień, może zawierać mleko, orzeszki arachidowe, orzechy) i musem truskawkowym *Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w okresie podawanych owoców i warzyw oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa. **Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe,orzechy(migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady. |