Poniedziałek - 03.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Szwedzki stół Mleko, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), serem(mleko), szynką drobiową, dżemem niskosłodzonym truskawkowym, jajkiem gotowanym, sałatą zieloną, pomidorem, papryką żółtą, czerwoną, kabanos drobiowy OBIAD: Zupa z soczewicy czerwonej na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ziemniakami, racuszki z jabłkami(pszenica,jaja,mleko) i cukrem pudrem, marchewka do rączki PODWIECZOREK: Actimel(mleko), ciasteczko zbożowe z morelą(owies, orzechy), gruszka |
Wtorek - 04.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Owsianka bananowa(owies, mleko), chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), serkiem łaciatym śmietankowym(mleko), polędwicą sopocką, papryką czerwoną OBIAD: Zupa brokułowa na wywarze mięsno-warzywnym z makaronem(seler, zboża zawierające gluten), pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym(mleko, zboża zawierające gluten), ziemniaki, surówka z marchewki, jabłka i selera PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, jęczmień, żyto), ciasto biszkoptowe(zboża zawierające gluten, jaja) - wyrób własny, borówki |
Środa - 05.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Herbata miętowa, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), pastą z makreli(jaja, gorczyca) – wyrób własny, serkiem łaciatym śmietankowym(mleko), pomidorem, parówka na gorąco OBIAD: Zupa warzywna na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ziemniakami, gulasz z szynki w sosie własnym(zboża zawierające gluten), kasza bulgur, mizeria(mleko) PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, jęczmień, żyto), mus owocowy, ciasteczko zbożowe kakaowe(owies, orzechy), pomarańcza |
Czwartek - 06.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Kakao(mleko), chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), serem(mleko), dżemem niskosłodzonym truskawkowym, ogórkiem świeżym OBIAD: Zupa krem z dyni(seler) z grzankami(pszenica), kotlety z kurczaka z pieca(zboża zawierające gluten, jaja), ryż, gotowany groszek z marchewką PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, jęczmień, żyto), serek waniliowy(mleko), długie biszkopty(pszenica, mleko), kiwi |
Piątek - 07.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Herbata owocowa, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), pastą jajeczną z awokado(jaja, gorczyca) – wyrób własny, polędwicą drobiową, rzodkiewką, jogurt biszkoptowy(mleko) OBIAD: Rosół na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i makaronem(zboża zawierające gluten), filet z dorsza z serem z pieca (zboża zawierające gluten, jaja, mleko), ziemniaki, kiszona kapusta z marchewką PODWIECZOREK: Jogurt truskawkowy do picia(mleko), ciasteczko kruche(pszenica, mleko), banan *Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w okresie podawanych owoców i warzyw oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa. |