Poniedziałek - 22.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), szynką drobiową, ogórkiem kiszonym, jajecznica(jaja) OBIAD: Zupa brokułowa na wywarze mięsno-warzywnym z ryżem(seler), placki z jabłkiem(pszenica,jaja,mleko) i cukrem pudrem, marchewka do rączki PODWIECZOREK: Herbata owocowa, serek truskawkowy(mleko), biszkopty bez cukru(pszenica, mleko), maliny |
Wtorek - 23.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), pastą z kiełbasy śląskiej z jogurtem greckim(mleko)-wyrób własny, serem(mleko), kiełki słonecznika, pomidor OBIAD: Grochówka na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki(seler), Gulasz z indyka(pszenica), kasza jęczmienna, kalafior z bułką tartą(pszenica) PODWIECZOREK: Jogurt do picia truskawkowy(mleko), ciasteczko z morelą(owies, orzechy), nektarynka |
Środa - 24.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Gorąca czekolada(mleko), chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), serkiem łaciatym śmietankowym (mleko), dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, papryką żółtą, kabanos drobiowy OBIAD: Rosół na wywarze mięsno-warzywnym z natką(seler) i makaronem(pszenica,jaja), pieczeń rzymska(pszenica,jaja), ziemniaki, buraczki PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, jęczmień, żyto), , babeczki z kremem budyniowym(pszenica, jaja, mleko) i borówkami -wyrób własny |
Czwartek - 25.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Kawa zbożowa(mleko, jęczmień, żyto), chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), twarożkiem(mleko) na słodko, rzodkiewką OBIAD: Zupa krem z marchewki na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami(seler), nuggetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych(zboża zawierające gluten, mleko), ryż, kapusta czerwona z jabłkiem PODWIECZOREK: Herbata, serek waniliowy(mleko), ciasteczko zbożowe kakaowe(owies, orzechy), brzoskwinia |
Piątek - 26.09.2025 |
|---|
| DZIEŃ JABŁKA
ŚNIADANIE: Herbata, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), serem(mleko), dżemem niskosłodzonym truskawkowym, ogórkiem świeżym, parówka na gorąco OBIAD: Zupa jarzynowa na wywarze mięsno-warzywnym z kaszą jaglaną(seler), pieczony filet z dorsza z serem(pszenica, jaja, mleko, ryba), ziemniaki, gotowana marchewka PODWIECZOREK: Sok mandarynkowy 100%, mus owocowy jabłkowy, chipsy jabłkowe, jabłko *Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w okresie podawanych owoców i warzyw oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa. ** Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe,orzechy(migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady. |