Poniedziałek - 08.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), polędwicą sopocką, serkiem łaciatym śmietankowym(mleko), ogórkiem kiszonym, kabanos drobiowy OBIAD: Zupa ogórkowa na kurczaku z natką pietruszki(seler) i ziemniakami, naleśniki z dżemem(pszenica, jaja, mleko), borówki PODWIECZOREK: Herbata, jogurt owocowy(mleko), ciasteczko kruche(pszenica, mleko), gruszka |
Wtorek - 09.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Kakao(mleko), chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), serem(mleko), dżemem niskosłodzonym truskawkowym, rzodkiewką, serek waniliowy(mleko) OBIAD: Zupa jarzynowa na kurczaku z natką pietruszki(seler) i ryżem, klops smażony(pszenica, jaja), kasza bulgur, buraczki PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, jęczmień, żyto), mus owocowy, chrupki, maliny |
Środa - 10.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), szynką drobiową, ogórkiem świeżym, jajecznica(jaja) OBIAD: Zupa marchewkowa na kurczaku z natką pietruszki(seler) i ziemniakami, spaghetti z mięsem i makaronem pełnoziarnistym (zboża zawierające gluten) PODWIECZOREK: Actimel(mleko), chałka pszenna(pszenica) z masłem(mleko), arbuz |
Czwartek - 11.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Herbata owocowa, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), serem(mleko), papryką czerwoną, parówka na gorąco OBIAD: Krupnik na kurczaku z natką pietruszki(seler), kaszą i ziemniakami, potrawka z kurczaka z warzywami i ryżem PODWIECZOREK: Sok pomarańczowy 100%, jogurt truskawkowy(mleko), wafle ryżowe, jabłko |
Piątek - 12.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), polędwicą drobiową, twarogiem ze szczypiorkiem(mleko), pomidorem OBIAD: Zupa brokułowa na kurczaku z natką pietruszki(seler) i makaronem(zboża zawierające gluten), paluszki rybne(pszenica, ryba), ziemniaki, kiszona kapusta z marchewką PODWIECZOREK: Herbata, danonek(mleko), herbatniki(pszenica, mleko), gruszka *Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w okresie podawanych owoców i warzyw oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa. ** Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe,orzechy(migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady. |