UWAGA! NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE -> AKTUALNOŚCI, ZDJĘCIA ZNAJDUJĄ SIĘ W ZAKŁADCE GALERIA :)

Grupa PSZCZÓŁKI 🐝

Jadłospis na tydzień 29.09.2025 - 05.10.2025

Poniedziałek - 29.09.2025

ŚNIADANIE:
Kakao(mleko), chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), polędwicą sopocką, serkiem łaciatym śmietankowym(mleko), ogórkiem kiszonym, kabanos drobiowy

OBIAD:
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ziemniakami, pierogi z truskawkami(pszenica, gluten, jaja, mleko, soja)

PODWIECZOREK:
Actimel(mleko), ciasteczko zbożowe z jagodą(owies, orzechy), nektarynka

Wtorek - 30.09.2025

ŚNIADANIE:
Herbata owocowa, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), serem(mleko), papryką czerwoną, parówka na gorąco

OBIAD:
Zupa brokułowa na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i makaronem(zboża zawierające gluten), pieczone klopsiki wieprzowe(zboża zawierające gluten, jaja) w sosie pomidorowym, ziemniaki, roszponka z ogórkiem, pomidorem, cebulą

PODWIECZOREK:
Sok pomarańczowy 100%, mus owocowy, wafle ryżowe z polewą malinową, banan

Środa - 01.10.2025

ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), dżemem truskawkowym niskosłodzonym, ogórkiem świeżym, jajecznica(jaja)

OBIAD:
Krupnik na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ziemniakami, kotlety z piersi kurczaka(pszenica, jaja), ryż, gotowany groszek z marchewką

PODWIECZOREK:
Herbata, serek waniliowy(mleko), biszkopty bez cukru(pszenica, mleko), borówki

Czwartek - 02.10.2025

ŚNIADANIE:
Kawa zbożowa(mleko, żyto), chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), serem(mleko), szynką drobiową, awokado

OBIAD:
Zupa pomidorowa na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i makaronem(zboża zawierające gluten), gulasz z indyka(pszenica), kasza bulgur, buraczki

PODWIECZOREK:
Jogurt do picia truskawkowy(mleko), ciasteczko owsiane z żurawiną(owies, pszenica, mleko) – wyrób własny, maliny

Piątek - 03.10.2025

ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), polędwicą drobiową, jajkiem gotowanym, rzodkiewką

OBIAD:
Zupa krem z kalafiora na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ryżem, pieczony łosoś(pszenica, jaja, ryba), ziemniaki, kapusta kiszona z marchewką

PODWIECZOREK:
Kawa zbożowa(mleko, żyto), jogurt czekoladowy wypasiony(mleko), ciasteczko zbożowe naturalne(owies, orzechy), brzoskwinie

*Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w okresie podawanych owoców i warzyw oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
** Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe,orzechy(migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.