Poniedziałek - 24.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Kakao(mleko), chleb mieszany(zboża zawierające gluten: pszenica, żyto) z masłem(mleko), serem(mleko), dżemem niskosłodzonym truskawkowym, ogórek kiszony OBIAD: Krupnik na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ziemniakami, pierogi z truskawkami(zboża zawierające gluten: pszenica, jaja, mleko, gorczyca, soja), marchewka PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, zboża zawierające gluten: jęczmień, żyto), mus owocowy, ciasteczko zbożowe kakaowe(zboża zawierające gluten: owies, orzechy), gruszka |
Wtorek - 25.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Owsianka bananowa(zboża zawierające gluten: owies, mleko), chleb mieszany(zboża zawierające gluten: pszenica, żyto) z masłem(mleko), twarożkiem ze śmietaną(mleko), polędwicą drobiową, sałatą zieloną, rzodkiewką OBIAD: Zupa krem z kalafiora(seler) z grzankami(zboża zawierające gluten: pszenica), kotleciki drobiowe z indyka(zboża zawierające gluten: pszenica, jaja), ryż, groszek z marchewką PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, zboża zawierające gluten: jęczmień, żyto), serek waniliowy(mleko), herbatniki z misiem (zboża zawierające gluten: pszenica, jaja, mleko), jabłko |
Środa - 26.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany(zboża zawierające gluten: pszenica, żyto) z masłem(mleko), serkiem łaciatym śmietankowym(mleko), dżemem niskosłodzonym truskawkowym, ogórkiem świeżym, kabanos drobiowy OBIAD: Zupa brokułowa na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i makaronem(zboża zawierające gluten: pszenica, jaja), pieczeń rzymska(zboża zawierające gluten: pszenica, jaja), ziemniaki puree, fasolka szparagowa z bułką tartą(zboża zawierające gluten: pszenica) PODWIECZOREK: Actimel(mleko), wafle ryżowe z polewą malinową, banan |
Czwartek - 27.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
SZWEDZKI STÓŁ Herbata miętowa, chleb mieszany(zboża zawierające gluten: pszenica, żyto) z masłem(mleko), serem(mleko), szynką drobiową, papryka żółta i czerwona, pomidor, ogórek świeży, sałata zielona, parówka na gorąco OBIAD: Kapuśniak z kiszonej kapusty na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ziemniakami, gulasz ze schabu w sosie własnym(zboża zawierające gluten: pszenica), kasza bulgur, buraczki PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, zboża zawierające gluten: jęczmień, żyto), jogurt czekoladowy(mleko), ciasteczko kruche(zboża zawierające gluten: pszenica, jaja, mleko), pomarańcza |
Piątek - 28.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany(zboża zawierające gluten: pszenica, żyto) z masłem(mleko), polędwicą sopocką, pomidorem, jajecznica(jaja) OBIAD: Zupa pomidorowa na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i makaronem(zboża zawierające gluten: pszenica, jaja), filet rybny z dorsza z serem z pieca(zboża zawierające gluten: pszenica, jaja, mleko), ziemniaki, surówka z kapusty białej, marchewki i jabłka PODWIECZOREK: Jogurt truskawkowy do picia(mleko), długie biszkopty(zboża zawierające gluten: pszenica, jaja, mleko), borówki *Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w okresie podawanych owoców i warzyw oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa. **Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe,orzechy(migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady. |