Poniedziałek - 27.10.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), szynką drobiową, ogórkiem kiszonym, jajecznica(jaja) OBIAD: Krupnik na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ziemniakami, naleśniki z dżemem niskosłodzonym truskawkowym(pszenica, jaja, mleko), marchewka do rączki PODWIECZOREK: Sok mandarynkowy 100%, mus owocowy, ciastka zbożowe kakaowe(owies, orzechy), pomarańcza |
Wtorek - 28.10.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Płatki żytnie(zboża zawierające gluten, może zawierać orzechy, sezam, soję) na mleku, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), dżemem niskosłodzonym truskawkowym, twarogiem(mleko) ze szczypiorkiem, ogórkiem świeżym OBIAD: Zupa pomidorowa na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ryżem, nuggetsy z kurczaka(pszenica, jaja), ziemniaki puree, kapusta pekińska z ogórkiem, pomidorem, cebulą czerwoną PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, jęczmień, żyto), zapiekanka na bułce pszennej(pszenica) z serem(mleko) |
Środa - 29.10.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Bawarka na mleku, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), polędwicą sopocką, serem(mleko), pomidorem, sałatą zieloną OBIAD: Barszcz czerwony na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i makaronem(zboża zawierające gluten), pieczeń rzymska(pszenica, jaja), ryż, gotowana marchewka z groszkiem PODWIECZOREK: Actimel(mleko), wafle ryżowe z polewą malinową, ananas |
Czwartek - 30.10.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Kakao(mleko), chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), serkiem łaciatym śmietankowym(mleko), dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, papryką czerwoną, kabanos drobiowy, serek waniliowy(mleko) OBIAD: Zupa fasolowa na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ziemniakami, gulasz ze schabu w sosie własnym(pszenica), kasza jęczmienna, buraczki PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, jęczmień, żyto), sałatka owocowa w miseczce waflowej (zboża zawierające gluten): kiwi, mandarynka, melon, brzoskwinia, jabłko, borówki, ciasteczko kruche(pszenica, mleko) |
Piątek - 31.10.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Herbata, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), serem(mleko), rzodkiewką, parówka na ciepło OBIAD: Zupa krem z białych warzyw na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i groszkiem ptysiowym(gluten, jaja, mleko), pieczony filet z dorsza z serem(pszenica, jaja, ryba), ziemniaki, brokuły gotowane na parze PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, jęczmień, żyto), jogurt czekoladowy(mleko), ciasteczko zbożowe naturalne(owies, orzechy), melon *Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w okresie podawanych owoców i warzyw oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa. ** Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe,orzechy(migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady. |