Poniedziałek - 15.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Kakao(mleko), chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), polędwicą drobiową, serem(mleko), ogórkiem kiszonym OBIAD: Zupa z soczewicy czerwonej na kurczaku(seler) z ziemniakami , pierogi z truskawkami(pszenica, gluten, jaja, mleko, soja) PODWIECZOREK: Actimel(mleko), ciasteczko zbożowe kakaowe(owies, orzechy), arbuz |
Wtorek - 16.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Herbata, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), dżemem niskosłodzonym truskawkowym, ogórkiem świeżym, parówka na gorąco OBIAD: Zupa koperkowa na kurczaku(seler) z ryżem, gulasz ze schabu(pszenica), ziemniaki, buraczki PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, jęczmień, żyto), ciasto biszkoptowe – wyrób własny(pszenica, jaja, mleko), borówki |
Środa - 17.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Owsianka z żurawiną(owies, mleko), chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), serkiem łaciatym śmietankowym(mleko), polędwicą sopocką, pomidorem OBIAD: Zupa pomidorowa na kurczaku(seler) z makaronem(zboża zawierające gluten), kotlety z piersi kurczaka(pszenica, jaja), ryż, groszek z marchewką PODWIECZOREK: Herbata, jogurt czekoladowy wypasiony(mleko), ciasteczko kruche(pszenica, mleko), brzoskwinie |
Czwartek - 18.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), serem(mleko), kabanos drobiowy, awokado OBIAD: Zupa kapuśniak na kurczaku z ziemniakami i natką pietruszki(seler), zrazy wołowe(pszenica, jaja), kasza jęczmienna, mizeria(mleko) PODWIECZOREK: Sok 100% pomarańczowy, mus owocowy, biszkopty bez cukru(pszenica, mleko), banan |
Piątek - 19.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), szynką drobiową, pastą jajeczną ze szczypiorkiem(jaja,gorczyca)- wyrób własny, papryką żółtą OBIAD: Barszcz czerwony na kurczaku z natką pietruszki(seler) i makaronem(zboża zawierające gluten), łosoś w sosie śmietanowym z warzywami(mleko, seler, ryba), ziemniaki PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, jęczmień, żyto) , jogurt naturalny(mleko) z malinami, ciasteczko zbożowe z jagodą(owies, orzechy) *Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w okresie podawanych owoców i warzyw oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa. ** Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe,orzechy(migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady. |