Poniedziałek - 13.10.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Herbata owocowa, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), serem(mleko), ogórkiem kiszonym, parówka na gorąco OBIAD: Zupa warzywna na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ziemniakami, pierogi leniwe z twarogiem(mleko, pszenica, jaja), frytki z marchewki PODWIECZOREK: Actimel(mleko), ciasteczko zbożowe z morelą(owies, orzechy), melon |
Wtorek - 14.10.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), polędwicą drobiową, dżemem brzoskwiniowym niskosłodzonym, pomidorem OBIAD: Zupa brokułowa na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ryżem, spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym(zboża zawierające gluten) PODWIECZOREK: Sok pomarańczowy 100%, jogurt czekoladowy(mleko), chipsy jabłkowe, ananas |
Środa - 15.10.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), serem(mleko), nutellą – wyrób własny: awokado, kakao, banan, rzodkiewka OBIAD: Zupa z soczewicy czerwonej na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ziemniakami, gulasz z indyka w sosie własnym(pszenica), kasza bulgur, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej, papryki czerwonej, ogórka świeżego PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, żyto), muffinki bananowe(pszenica, jaja, mleko) – wyrób własny, ciasteczko zbożowe kakaowe(owies, orzechy), borówki |
Czwartek - 16.10.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Kakao(mleko), chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), polędwicą sopocką, dżemem truskawkowym niskosłodzonym, jajecznica(jaja), ogórek świeży OBIAD: Krem z cukinii z grzankami(pszenica), kotlecik de volaille z pieca(pszenica, jaja), ziemniaki, gotowana marchewka PODWIECZOREK: Herbata owocowa, serek truskawkowy(mleko), ciasteczko zbożowe (owies, orzechy), banan |
Piątek - 17.10.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), jajkiem gotowanym, papryką czerwoną, sałatą zieloną, kabanos drobiowy OBIAD: Zupa pomidorowa na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i makaronem(zboża zawierające gluten), łosoś w sosie śmietanowym z warzywami(mleko, seler, ryba), ziemniaki PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, żyto), jogurt naturalny(mleko) z truskawkami i granolą(owies, orzechy), wafle ryżowe z polewą malinową, gruszka *Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w okresie podawanych owoców i warzyw oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa. ** Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe,orzechy(migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady. |