Poniedziałek - 10.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Mleko, chleb pszenny(zboża zawierające gluten: pszenica) z masłem(mleko), serkiem łaciatym śmietankowym(mleko), dżemem niskosłodzonym truskawkowym, ogórkiem kiszonym OBIAD: Zupa ryżanka na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler), jajko sadzone, ziemniaki, ogórek kiszony PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, zboża zawierające gluten: jęczmień, żyto), jogurt owocowy(mleko), ciasteczko kruche(zboża zawierające gluten: pszenica, mleko, jaja), jabłko |
Wtorek - 11.11.2025 |
|---|
| ----------------------------------------------------------------- |
Środa - 12.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany(zboża zawierające gluten: pszenica, żyto) z masłem(mleko), szynką drobiową, dżemem niskosłodzonym truskawkowym, jajkiem gotowanym, ogórkiem świeżym OBIAD: Zupa pomidorowa na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ryżem, makaron(zboża zawierające gluten: pszenica, jaja) z twarogiem(mleko) i musem truskawkowym PODWIECZOREK: Actimel(mleko), chrupki kukurydziane, banan |
Czwartek - 13.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Kakao(mleko), chleb mieszany(zboża zawierające gluten: pszenica, żyto) z masłem(mleko), serem(mleko), kabanos drobiowy, sałata zielona, pomidor OBIAD: Zupa marchewkowa na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ziemniakami, kurczak duszony z groszkiem i marchewką, ryż biały PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, jęczmień, żyto), ciasto jogurtowe(zboża zawierające gluten, jaja, mleko) - wyrób własny, jabłko |
Piątek - 14.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany(zboża zawierające gluten: pszenica, żyto) z masłem(mleko), twarogiem ze szczypiorkiem(mleko), polędwicą sopocką, rzodkiewką OBIAD: Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ziemniakami, paluszki rybne z dorsza z pieca (zboża zawierające gluten: pszenica, jaja), ziemniaki, kiszona kapusta z marchewką PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, zboża zawierające gluten: jęczmień, żyto), jogurt biszkoptowy(mleko), ciasteczko kruche(zboża zawierające gluten: pszenica, mleko, jaja), gruszka *Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w okresie podawanych owoców i warzyw oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa. **Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe,orzechy(migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady. |