Poniedziałek - 06.10.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Gorąca czekolada(mleko), chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), serem(mleko), polędwicą drobiową, ogórkiem kiszonym OBIAD: Zupa marchewkowa na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ziemniakami, naleśniki z dżemem(pszenica, jaja, mleko), jabłko PODWIECZOREK: Herbata, jogurt truskawkowy(mleko), chipsy jabłkowe, banan |
Wtorek - 07.10.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Mleko, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), pastą jajeczną ze szczypiorkiem(mleko), dżemem truskawkowym niskosłodzonym, ogórkiem świeżym OBIAD: Zupa koperkowa na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i ryżem zabielana(mleko), indyk w sosie szpinakowo-śmietanowym(mleko) z makaronem(zboża zawierające gluten) PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, żyto), ciasto marchewkowe(pszenica, jaja, mleko) – wyrób własny, borówki |
Środa - 08.10.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Herbata, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), serem(mleko), kabanos drobiowy, papryka żółta, sałata zielona, jogurt truskawkowy(mleko) OBIAD: Rosół na wywarze mięsno-warzywnym z natką(seler) i makaronem(zboża zawierające gluten), grillowany filet z kurczaka, ziemniaki, mizeria(mleko) PODWIECZOREK: Sok, danonek(mleko), biszkopty bez cukru(pszenica, mleko), jabłko |
Czwartek - 09.10.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Herbata, chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), szynką drobiową, awokado, mozzarella mini(mleko), jogurt waniliowy(mleko) OBIAD: Zupa krem z dyni z ziemniakami(seler), klopsiki pożarskie(pszenica, jaja), kasza jęczmienna, buraczki PODWIECZOREK: Kawa zbożowa(mleko, jęczmień, żyto), jogurt biszkoptowy(mleko), ciasteczko kruche(zboża zawierające gluten), kiwi |
Piątek - 10.10.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE:
Owsianka bananowa(owies, mleko), chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem(mleko), serkiem łaciatym śmietankowym(mleko), dżemem brzoskwiniowym niskosłodzonym, pomidorem OBIAD: Barszcz czerwony na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki(seler) i makaronem(zboża zawierające gluten), pieczony filet z dorsza z serem(pszenica, jaja, mleko, ryba), ziemniaki, marchewka z jabłkiem PODWIECZOREK: Jogurt do picia brzoskwiniowy(mleko), ciasteczko zbożowe kakaowe(owies, orzechy), gruszka *Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w okresie podawanych owoców i warzyw oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa. ** Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe,orzechy(migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady. |